• contact@preporod.mk
 • 078 409 993
 • 072 622 477
Внимание!
Важно!
 • slide 1
  ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО
  ПРЕПОРОД НА ЖИВОТОТ
  само еден третман во животот доволен е да го
  сочувате или да си го вратите најголемото богатство ЗДРАВЈЕТО
 • slide 4
  ИЗМЕСТЕНИОТ АТЛАС Е ПРИЧИНА ЗА СКОРО СИТЕ БОЛЕСТИ
  КОИ НИ СЕ ЈАВУВААТ ВО ТЕКОТ НА ЖИВОТОТ
 • slide 3
  безбедно и трајно местење на
  атласот на негова анатомска позиција
 • slide 5
  ПОБЕДЕТЕ ГИ БОЛКИТЕ И БОЛЕСТИТЕ СО САМО ЕДЕН ТРЕТМАН
  НИЕ ЌЕ ЈА ВРАТИМЕ НАСМЕВКАТА НА ВАШИТЕ ЛИЦА
  ВАШ
  "ПРЕПОРОД НА ЖИВОТОТ"
prvak atlanta

Здружението на граѓани ПРЕПОРОД НА ЖИВОТОТ, со седиште во Струга и со цел да се отворат повеќе органоци низ поголемите градови во Македонија. Здружението е основано од г-дин Ристе Чуркоски атласолог со намера луѓето на леснен и едноставен начин да се излечат од болести и здравствени потешкотии. Меѓународното име на мисијата Препород е HumanUP оздравување на човекот и подигнување на човештвото.

Проф. др Рајнер Зајбел, еден од водечките експерти за 'рбетот на планетата, во својата морфолошка студија Нашата глава е исчашена (2010) докажува дека првиот пршлен под черепот, атласот е изместен кај најголем дел од популацијата во светот. Повеќе од 100 години пред него, основачот на модерната киропрактика Даниел Палмер забележал дека поместениот атлас од неговата прецизна анатомска позиција ги предизвикува речиси сите болести и тешкотии, но тој не пронашол начин првиот пршлен да го врати на место. Тој знаел дека така се постигнува подобра комуникација на мозокот со телото и подобра циркулација на крв, а со тоа и подобра регенерација на целиот организам, но не знаел како да ја помести рамната коска под черепот. Сто години подоцна Швајцарецот Рене Шимперли сватил дека атласот не треба да се допре, доволно е со масажа да се релаксираат лигаментите на задиот дел, па атласот и черепот ќе се склопат како што треба и ќе го ослободат притисокот на нервите, крвните и лимфните патишта.

г-дин. Рене Шимперли е творецот на методата Атласпрофилах а господинот Предраг Ѓорѓевиќ ја доусовршил истата метода и ја патентирал методата Препород (HumanUP).

Името Препород (HumanUP) методата го добила затоа што многу од луѓето кои биле на третман после извесен период кажале дека се чувствуваат како препородени.

Процес на местење

АТЛАС

Атлас или С1 е првиот вратен пршлен, кој се наоѓа одма под черепот, името го добил од грчката митологија што значи носач и ја носи нашата главата. Нашето здравје би било беспрекорно добро ако тој си е на своето анатомско место но за жал не е така, атласот кај секого е помалку или повеќе изместен во различни позиции. Повеќе изместен атлас повеќе болести, помалку изместен атлас помалку болести. Во зависност колку и како е изместен создава одредени здравствени проблеми и деформации на кичмата и зглобовите односно на целиот скелет.
Причини за да се измести атласот се многу бројни но треба да знаете дека тој зазема лоша изместена позиција дури сме во утробата на мајката па при породување дополнително се изместува и кога тој не е во правилна анатомска положба многу лесно се изместува во текот на животот во зависност од активностите, тој се изместува и при лоша положба на главата при сипење, од спортски повреди, од сообраќајни несреќи, падови, удари и др.
Атласот ја носи главата и заедно со axis-от служи да ја движиме главата горе-долу; лево-десно. Исто така тој е одговорен за рамнотежата на целиот скелет. Кога е атласот изместен ништо не е на своето место, све е во дисбаланс. Поради тоа можни се разни Психо-физички потешкотии како на пример: мигрена, главоболки, вртоглавици, анксиозни состојби, депресија, нервоза, болка во вратот, вкочанет врат, болка во рамената, оштетување на дисковите, недостаток на енергија, болки во колковите, колената, лоша работа на органи и жлезди, лошо спиење, висок-низок притисок, тахикардији, аритмии, различна должина на нозете ...
Години наназад луѓето барале начини како и со што да си го подобрат здравјето. Во зависност од периодот во кој живееле и начинот бил различен а најмногу се користеле билки, разни масти и масажи а во наше време најмногу се користат фармацевски препарати.
Многу владетели во минатото давале бесценети богатства за враќање или да си го зачувуваат своето здравје. А и секој од нас би го направил истото во рамките на своите можности. Еликсир за безпрекорно здравје или за безсмртност до денешен ден не е пронајден, иако како што погоре спомнавме го барале многу моќни луѓе низ историјата па дури и денес. И ете кон крајот на ХХ от век имаме една едноставна и револуционерна метода со која практично ја отстрануваме причината за болестите кои ни се јавуваат во текот на животот. Тоа е методата HumanUP со која го носиме атласот на негова анатомска позиција, со самото тоа човечкиот организам добива непречена циркулација на крвта низ целото тело и главата (мозокот). Непречена циркулација на информации од мозокот до секој орган и секоја клетка и обратно, Непречена циркулација на лимфата и ликворот. И кога се се одвива без никакви препреки во нашето тело почнуваат процеси на самоизлекување. Ова најверојатно е еликсирот кој со векови наназад бил баран и бил предмет на дискусии. Но за разлика од сите тие скапи чаеви, масти, фармацевски препарати и долгорочни лекувања без очекуваните резултати по здравјето на човекот. Сега ја имаме вистинската метода, методата HumanUP.
ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ И ПРЕПОРОДЕТЕ СЕ И ВИЕ
Тоа е единствена безопасна и трајна метода на местење на првиот пршлен на 'рбетниот столб - АТЛАС, кој е кај секого помалку или повеќе изместен. HumanUP методата е не медицинска масажа, практично преку масажата со специјален масажер на принцип на ситни удари (вибрации) на мускулите и лигаментите кој го држат атласот со главата се носи атласот на неговото анатомско место. Се прашувате како знаеме колку и како е изместен и како знаеме дека е наместен Атласот. Според положбата на вашето , тело, вашите рамена, колк, симетријата на левата и десната страна се добива слика на тоа како е изместен атласот, а со пулпација одма под ушните школки помеѓу долната вилица и мастоидната коска на ќерепот може да се почувствуваат единствено краевите на атласот (може да пробате и сами со кажи прстите на левата и десната рака) и така точно да се осети во каква положба е атласот. После третманот следи проверка на ист начин, разликата се чувствува а клиентот одма после масажата ќе почувствува позитивни промени на пример: олеснување во вратниот дел, полесен и поголем агол на вртење на главата лево-десно други подобрувања секој ќе почувстува во периодот после масажата, во зависност какви проблеми имал, колку долго, ги има зависи и од староста и состојбата на организмот. Се е индивидуално, нема строги правила на тоа како вашиот организам ќе дојде до подобро здравје. Методата името го добила поради тоа што многу од наместените после одреден период од месец до една година рекле дека се чувствуваат како препородени. Го живеат животот без болки и таблети. Наместо да се плашат што ги чека наредниот ден после будење наместените му се радуваат на секој ден и можат многу полесно да се справат со сите животни предизвици. Кога Атласот е на своето анатомско место тогаш информациите од мозокот до периферија и обратно не престано патуваат и сите органи почнуваат да функционираат во склад се подобрува и циркулацијата на крвта и лимфата, се зголемува имунитетот, деформациите почнуваат да се поправаат (скулиози, лордози, кифози, дустабан, изместување во к'рлицата и други). Процесите на корекција на горе споменетите скелетни деформации може да траат од 1 до 4 и повеќе години.
Убавината на HumanUP методата е во тоа што не се потребни многу бројни третмани, доволно е само еднаш и еден третман во вашиот живот. Еден третман е доволен болните да почнат да оздравуваат а здравите да не се разболуваат. Господа ако здравјето е најважно нешто во Вашиот живот тогаш во Вашите раце е правата информација како да си го сочувате односно подобрите Вашето здравје. Одлуката и одговорноста за вашето здравје е само Ваша.
Не може. Цената веќе е намалена поради нискиот стандард на граѓаните на Македонија и изнесува 100 евра за возрасни и 50 евра за малолетни лица, се плаќа во денарска противредност. Во цената влегуваат 4 терапии: прва главна кога го местиме атласот на негово анатомско место и уште три во првата година и тоа: на месец, на 4 месеци, и на година. Се плаќа првиот пат, се останато е бесплатно. Вондредно во случај на незгоди може секогаш да дојдете во канцелариите на ПРЕПОРОД и да ви биде извршен преглед и повторно местење доколку е потребно.
Исто така потребно е после првата година, секоја наредна година по еднаш да се доаѓа на контрола, кога правиме по еден притисок со масажерот на лигаментите кој го држат атласот и главата. Сето тоа е бесплатно.
Тоа е исто како да прашате дали е опасно чевек да вози автомобил. Ако не знае да вози тоа е исклучително опасно а ако знае нема никакви проблеми. Препород методата која во светот се вика HumanUP сосема е доверлива и безопасна. не грижете се!
Имаме и по некој лекар, но тоа воопшто не е битно, затоа што и самите изумители швајцарецот Рене Шимперли и србинот Предраг Ѓорѓевиќ не биле и не се доктори. Кај нас да го наместат атласот доаѓаат и доктори и други медицински особи, меѓу кои има и доктори на медицински науки. Како и сите останати и докторите доколку сакаат да станат атласолози ја поминуваат обуката кај господин Предраг Ѓорѓевиќ. Сите независно дали се доктори или останати кои ќе ја поминат обуката се здобиваат со титула Атласолог. После која можат да работат како атласолози.
Предраг Ѓорѓевиќ во своите книги истакнал дека на кратко време може да боли она што никогаш не болело а тоа што болело може и повеќе да боли но тоа се добри знаци на патот кон оздравувањето. Од голема важност е да се читаат неговите книги, тие се најважната лектира во Вашиот животот кои ве водат право до здравјето. Исто така важни се и книгите за искуствата на препородените, каде што ќе видите какви се реакции се случуваат, не често бурни и тешки и тогаш е важно да не ја изгубите довербата во HumanUP методата. За среќа таквите реакции се поретки.

Искуства

Што кажаа нашите клиенти после
местењето на нивниот атлас

Книги

кликни на книгата за да ја прегледаш